Workshop wolelfjes maken – juni 2022
Tijdens deze uitgebreide workshop leer je verschillende technieken om elfjes of poppen van merinowol te maken. Je gaat aan het einde van de dag naar huis met een elfje met een tricot hoofdje en eentje met een hoofdje van merinowol.

In de ochtend beginnen we met het maken van tricothoofdjes. Als je dat nog niet eerder gedaan hebt, kan het best lastig zijn om daar thuis mee aan de slag te gaan. Tijdens de workshop leer je hoe je het beste een mooi hoofd kunt maken dat de basis is voor je wolelfje. Deze techniek komt van pas bij heel veel viltpakketten.

Wanneer je de techniek onder de knie hebt, gaan we verder met het maken van een lijfje van merinowol. Ik laat zien hoe je een frame van pijpenragers maakt en die we omwikkelt met wol. Voor het maken van de rok en eventuele vleugels gebruiken we viltnaalden. Na de demonstratie mag je zelf aan de slag en kiezen uit de prachtige merinowol die in het atelier ligt. Je hebt tijd om zowel een elfje met wollen hoofd als eentje met de gemaakte tricothoofdjes te maken. Mocht je de technieken snel onder de knie hebben, dan kun je jouw tricotpopje/elfje aankleden met een jasje van vilt, een hoedje of een ander attribuut.
 
Deze workshopdag begint om half 11 en duurt tot 3 uur/half 4. Onbeperkt koffie/thee zit in begrepen. Je kunt zelf een lunch meenemen. Ik zorg voor een pan soep en wat lekkers bij de koffie.

De kosten voor deze workshopdag (incl. materialen voor 2 wolelfjes) is €65.
De dag gaat door bij minimaal 3 deelnemers. Er is ruimte voor maximaal 7 personen in het atelier.